V moderní gastronomii svoji cestu razí také burgery. Stále častěji se setkáváme s tím, že vznikají nové restaurace, jež se přípravě právě této dobroty věnují. Odbyt nacházejí především u mladší generace, která burgerům podlehla. V čem tkví jejich kouzlo?
Hamburgery si získávají srdce českých strávníků
Je to přitom tak velmi jednoduché – bulka, opečený plátek mletého hovězího masa a dresing, případně kousek zeleniny. Každý burger chutná jinak a kuchaři si hlídají tajemství jeho výroby. Někdo vsází na kvalitní maso či propečenou slaninu, jiný dává přednost pálivé paprice nebo vlastnoručně vyrobenému dresingu. Víte, že se dokonce konají festivaly, na nichž se prezentují jednotliví výrobci? V každém větším městě totiž najdete restauraci, jež se tomuto pokrmu věnuje. Díky festivalu získají větší proslulost, navíc se jedná o akci, která je lidmi velmi vyhledávaná. Spousta z nich se totiž ráda chutně nají.
Kvalitní BIO suroviny jsou důležité
I na hamburgery Břeclav se stojí fronta. Jejich základem je totiž hovězí z rodinné farmy, kde jsou zvířata chovaná v dobrých podmínkách. Maso v BIO kvalitě přece jen chutná úplně jinak. Mnohem lépe než z běžné obchodní sítě. Toho jsou si vědomi ti, kteří si právě na tyto burgery pravidelně chodí. Mají zaručený chuťový zážitek, který přispěje k jejich pohodě i dobré náladě. Není nad to se dobře najíst.
Originální dresingy, majonézy i kečup
Jak chutná burger Břeclav? Popsat to lze, ale daleko lepší variantou je přijít si ho osobně ochutnat. Restaurace si vše, co může, vyrábí sama – tedy i majonézu, dresingy či kečup. Tím má zaručenou originalitu svých produktů. Přijeďte si na specialitu měsíce Baconator se slaninovým džemem s bourbonem, cheddarem a zeleninou a hovězím double smashed patty. Ta chuť, kdy se spojí všechny použité ingredience, stojí za to.